Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Περίθαλψη σε ανασφάλιστους από τη Μητρόπολη Πατρών


Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών, θα τελεσθούν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια της νέας Εθελοντικής Δραστηριότητας, η οποία αποτελεί καρπό της Συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, με την Γηριατρική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδος, με όνομα «Εθελοντική Ιατροκοινωνική κατ΄οίκον Δράση».
Η σημαντική αυτή δραστηριότητα θα στεγασθεί σε ισόγειο χώρο επί της Πλατείας Νίκης 7, παραπλεύρως του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, την χρήση του οποίου παραχώρησε ο Ιερός Ναός στην Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να λειτουργήσει η συγκεκριμένη Κοινωνική Δράση.
Το Ιατροκοινωνικό Πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε άπορα και ανασφάλιστα άτομα μη δυνάμενα να μετακινηθούν (κατάκοιτους κ.λ.π.) και θα υλοποιείται με κατ΄ οίκον επίσκεψη από αρμοδίους ιατρούς, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα παρέχουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και βοήθεια.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά αρχικά από την πόλη των Πατρών, σε συνεργασία με τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Υπεύθυνοι συντονιστές του κλιμακίου των Εθελοντών Ιατρών, είναι ο ιατρός κ. Γρηγόρης Αλλόκριος, η ιατρός κ. Ιωάννα Παπαρώδη και των Κοινωνικών Λειτουργών η κ. Νικολίτσα Γκοτσοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...