Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Εορτασμός Αγίου Νεκταρίου στην Ι. Μητρόπολη Πατρών

Με την χάρη του θεού πανηγύρισε με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας κατά τον οποίον κήρυξε τον Θείον Λόγον ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος. Ο ομιλητής τόνισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε φυσιογνωμία φωτεινή, συγγραφεύς άριστος των θείων αληθειών, υπόδειγμα ενάρετου πνευματικού ποιμένος και πατρός, εργάτης ακούραστος της Εκκλησίας και καθηγητής της ασκήσεως. Τελειώνοντας ανέφερε ότι ο Θεός τον ανέδειξε στις ημέρες μας για να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο Αυτός και εις τους αιώνας και ότι η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μοναδική ταμειούχος της Θείας Χάριτος.
Το βράδυ τελέσθηκε μικρά Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Κασπίρης και συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. π. Παύλος Αμανατιάδης, ο πρεσβ. π. Άγγελος Μπουλιέρης και ο διάκονος του Ιερού Ναού Κασσιανός Ιατρού.
Την κυριώνυμον ημέρα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και με συμμετοχή πολλών Ιερέων και διακόνων τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με τον χαρισματικό του λόγο ανεφέρθη στο μέγιστο αμάρτημα της συκοφαντίας τονίσας ότι ο Άγιος Νεκτάριος εσυκοφαντήθη σφόδρα και μάλιστα από αδερφούς του. Έχοντας υπομονή, πίστη, αγάπη αξιώθηκε της ουρανίου δόξης και μακαριότητος.
Οι Ιερές ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό " ΛΥΧΝΟΣ TV " και από τον ραδιοφωνικό σταθμό " ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 88.4 ".
Κατα τις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν : o Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτης Παπασταύρου, ο λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Πατρών κ. Δημήτριος Σακαλής, ο λαμπάδαριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου Μάριος Σαράντης και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Σπυρίδων Κασπίρης. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...