Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ π. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ


Σήμερα Τετάρτη 19 Μαρτίου, εορτή των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας, άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών και διευθυντής των Μ.Μ.Ε.της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Tο πρωί τελέσθηκε υπό του εορτάζοντος Αρχιμανδρίτου η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον π. Σπυρίδωνα Γκολώνη και τον διάκονο του ναού π. Κασσιανό Ιατρό. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό ούτως ώστε να ευχηθούν στον π. Χρύσανθο. Στο ιερό παρίστατο συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και οι ιερείς π. Χαράλαμπος Οικονόμου και π. Γεώργιος Βασιλόπουλος. 

Στο τέλος της προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων δούλων του Θεού, του από Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσάνθου και του αοιδίμου Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερόμενος στη σημερινή εορτή των δύο μεγάλων Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, των αγίων Χρυσάνθου & Δαρείας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Χρύσανθο δύναμη και ευλογία τόσο στο έργο της ενορίας όσο και εις την διακονίαν της κατηχήσεως και των ΜΜΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε εκκλησιαστικό κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού μας Ναού, στο οποίο παρέστη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός που ήλθαν για να εκκλησιαστούν & να ευχηθούν τα δέοντα στον εορτάζοντα π. Χρύσανθο. 

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγιώτης Παπασταύρου θεολόγος-Γυμνασιάρχης, ο αιδεσιμολ. π. Απόστολος Ζαφείρης και οι ιεροψάλτες Παύλος Ζαφειράκης, Σπυρίδων Κασπίρης & Μιχαήλ Ζαφείρης.

Ο π. Χρύσανθος ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσόστομο για τις ευχές του καθώς και όλους τους αδελφούς κληρικούς & λαϊκούς που συμμετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...