Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ»


Μετά κατανύξεως ετελέσθη η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στο φερώνυμο παρεκκλήσιον που ευρίσκεται εντός του αυλείου χώρου της Μονάδος Φροντίδας ηλικιωμένων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. Την παραμονή της εορτής 27 Οκτωβρίου 2014, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον ο σεπτός ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον θείον λόγον.
Την κυριώνυμον ημέρα 28 Οκτωβρίου 2014, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, βοηθού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, όστις ανεφέρθη στη θαυματουργό επέμβαση της Υπερμάχου Στρατηγού του έθνους ημών Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το έπος του 1940. Ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε την πίστη της Ελληνίδας μάνας που φεύγοντας τα παιδιά τους για το Αλβανικό μέτωπο τους έδιναν την ευχή: "Παιδί μου να πας στο καλό, να πολεμήσεις για την πατρίδα και ο Χριστός και η Παναγιά να είναι μαζί σου".
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος επεσκέφθησαν τους τροφίμους στα δωμάτιά τους για να μεταφέρει και προς τους τροφίμους τις ευχές του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι ιεροκήρυκες της Ι. Μ. Πατρών π. Σωτήριος Τσάφος, π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, π. Γαβριήλ Αθανασιάδης, π. Δανιήλ Παπαδημητράκης και οι πρεσβύτεροι π. Ανδρέας Τζεφριός & π. Γεώργιος Μάντζιος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...