Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΠΙΤΙΤΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή, 18 Ιουνίου, ο Θεοφιλέστατος κ. Χρύσανθος, μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πατρών, όπου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία εν πληθουση εκκλησια.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην κλίση των τεσσάρων μαθητών, Ανδρέου, Πέτρου, Ιωάννου και Ιακώβου, οι οποίοι στο κάλεσμα του Κυρίου ευθέως εγκατέλειψαν άπαντα και Τον ακολούθησαν. Ο Κύριος τούς κάλεσε κοντά Του λέγοντάς τους: «δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων». Οι μαθητές ήταν απλοί ψαράδες, οι οποίοι μετά την Πεντηκοστή, με το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος, μετέφεραν στα πέρατα της Οικουμένης το μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας.

Και σήμερα ο Χριστός μάς καλεί όλους να Τον ακολουθήσουμε εγκαταλείποντας τα πάθη, τις αδυναμίες και τον κακό μας εαυτό, και να ενστερνιστούμε την αγία χριστιανική ζωή που θα μας οδηγήσει στον αγιασμό, τη σωτηρία και τη Βασιλεία των Ουρανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τη Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Μακαρία Μοναχή, και την εν Χριστώ συνοδεία της για την πνευματική τους προσφορά στο λαό του Θεού. Η αδελφότης της Ιεράς Μονής σε όλο το εκκλησίασμα προσέφερε στο αρχονταρίκι της Μονής μοναστηριακό κέρασμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...