Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΤΡΙΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ


Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με αφορμή την 3η Επέτειο από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου. 

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο υψηλό αξίωμα της Αρχιερωσύνης και ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο να έχει ψυχοσωματική υγεία, να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την διακονία του στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών προς δόξαν Θεού και προς σωτηρίαν ψυχών. 

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος αφού δοξολόγησε και ευχαρίστησε τον εν Τριάδι Άγιον Θεόν για την μεγάλη χάρη της Αρχιερωσύνης, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον οιακοστρόφο της νηός της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει και τον στηρίζει στην διακονία του αλλά και διότι έγινε όργανον του Παναγίου Πνεύματος, εισηγούμενος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος την προαγωγήν του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.


Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία καθώς τους Ιεροψάλτες και το ευσεβές εκκλησίασμα, οι οποίοι προσήλθαν να εκκλησιασθούν και να του ευχηθούν τα δέοντα. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία και στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού προσφέρθηκε στους Κληρικούς και στους Πιστούς νηστίσιμο εκκλησιαστικό κέρασμα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...