Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Την Βασιλόπιτα των Κατηχητικών ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών ευλόγησε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Η χορωδία των κατηχητικών ομάδων τραγούδησε επίκαιρα τραγούδια και τα χορευτικά τμήματα χόρεψαν παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς. 

Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στα παιδιά καλή και  ευλογημένη χρονιά γεμάτη πρόοδο στα μαθήματά τους και πνευματική προκοπή. Τόνισε ότι στη ζωή τους πάντοτε θα ευρίσκονται προ δύο δρόμων: της αρετής και της κακίας. Ο δρόμος της αρετής είναι ο δρόμος του Χριστού, της Εκκλησίας μας και των Αγίων της πίστεως μας Αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της γνήσιας χαράς, της προόδου, της προκοπής και του αγιασμού μας. Ο δρόμος της κακίας είναι ο δρόμος της αμαρτίας, του μίσους, των παθών, της λύπης και της ασωτίας. Αυτός ο δρόμος καταλήγει στον αιώνιο πόνο και στην αιώνια θλίψη. 

Απευθυνόμενος προς τους γονείς, ο Θεοφιλέστατος τους ευχαρίστησε που εμπιστεύονται στην εκκλησία  ό,τι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους, τα παιδιά τους,  και τα οδηγούν στα κατηχητικά της  αγίας μας εκκλησίας. 

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στα παιδιά των κατηχητικών ομάδων.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...